Salon, ev dekorasyonunda en önemli alanla arasındadır. Salon takımları seçerken dekorasyon oldukça önemlidir. Dekorasyon aşamasında önemli unsurlardan birisi de salonun alanıdır. Sonuç olarak alana göre bir mobilya tercihi yapılmalıdır. Bu aşamada yanlış seçim yapıldığı zaman ne yazık ki dekorasyonun sonu hüsranla sonuçlanacaktır.

Ev alanında göre daha geniş olan bölümdür. Salon da yemek odası takımı, konsol, koltuk takımı, sehpa ve televizyon ünitesi gibi detaylara yer verilebilir. Dekorasyon aşamasında salonun ölçüsüne göre hareket edilmesi en doğru karar olacaktır. Bu yazımız da hem küçük hem de büyük salonlar için fikir önerilerinde bulunacağız.

Salon hem misafir ağırlamak hem de günlük yaşantımızın geçtiği bir alan olduğu için seçilen her ürün önemlidir. Dekorasyon da en önemli kural uyum ve kalitedir. Bunlara özen gösterildiğinde her şey daha kusursuz olacaktır.

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

 Salonunuz küçük ve dekorasyon önerileri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Dekorasyon aşamasında küçük salonlar için oldukça zorlu bir süreçtir. Çünkü hem fayda sağlayacak ürün alınmalı hem de ortama uyum sağlamalıdır.

· Öncelikli olarak belirtmeliyiz ki küçük salona sahip olan kişiler, alanı çok fazla eşya ile doldurmaması gerekir. Bu durum salonu olduğundan da küçük göstermeye sebebiyet verebilir.

· Mobilya seçiminde daha minimal ürünler seçilmelidir.

· Koltuk takımı, perde ve halı daha açık renkte olmalıdır. Bu sayede alana bir derinlik katmış olacaksınız. Belki de göz yanılgısı ile salonunuz daha geniş gözükecektir.

· Koltuk takımı seçimlerinizi l koltuk kullanmak salonunuzu daha fonksiyonlu hale getirecektir.

· Salonunuz da çok fazla biblo ve süs eşyaları varsa tv üniteleri ve orta sehpalar tam size göre. Ama bu ürünlerin çok bölmeli olması alandan avantaj sağlayacaktır.

· Bunlara ek olarak, duvar rafları da alandan tasarruf sağlayan ürünler arasındadır.

· Dar alanları geniş göstermenin en yaygın olarak bilinen tarafı ayna kullanmaktır. Küçük salonlar için kaçınılmaz bir durumdur.

· Dar alanlar da ışık ne kadar fazlaysa, alan daha ferah bir hale gelecektir.

Küçük salonlar da seçim yapmadan önce mobilya mağazasından öneri almanız daha doğru olacaktır. Bu sayede seçimlerini daha kusursuz hale gelecektir. Bu süreçte renk, model, fiyat ve kalite önemli rol oynar. Ön araştırma yapmadan alışveriş yapmamak daha doğru olacaktır.

Büyük Salonlar için Dekorasyon Önerileri

Salon dekorasyonları her sene farklı ürünlerle karşımıza çıkmaktadır. Büyük alanlar için dekorasyon oldukça zordur. Çünkü; alana göre mobilya seçmek ve uyum içerisinde olması önemli bir detaydır.

· Son zamanlar da pastel tonlar sıklıkla kullanılmaya başlandı. Bu renkler kişilere psikolojik açıdan da rahatlık vermektedir. Renklerden ziyade ürünlerin rahatlığı ve kalitesi önemlidir.

· Büyük salonlar da renk seçimi koyu renkler de olabilir. Zevkinize göre tercih edebilirsiniz.

· Salon da bulunan diğer ürünler(tv ünitesi, sehpa, yemek masası) ölçüsü dilediğinizce seçebilirsiniz.

· Bu alanda koltuk ve halı seçiminde renk tonlarının aynı olmaması gerekir. Aynı renklerden olan dekorasyon göz yorgunluğuna sebebiyet verecektir.

· Ayrıca, duvar renklerinde bazı kısımları farklı renk olabilir. Bu sayede ortama farklı bir şıklık verecektir.

Büyük salonlara alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken şey ürünlerin ölçüleridir. Ürün alışverişinde ölçülerine muhakkak özen göstermek gerekir. Aksi takdirde salon da çok ufak görünen ürünler, dekorasyonu bozacaktır. Bu süreçte mobilya mağazanızdan destek alarak daha güzel dekorasyonlar sağlayabilirsiniz.

Salon Takımı Fiyatları

 
Salon takımı fiyatları en merak edilen konular arasındadır. Mobilya fiyatları belirlenirken, ürüne göre fiyat belirlenir. Mobilya firmaları takım ve tekil olarak fiyat belirlemesi yapmaktadır. Ayrıca koltukların kılıfları da çok önemlidir. Kullanılabilir ve uzun ömürlü olması ilk tercihler arasında olmalıdır.

Ayrıca, kampanya dönemlerinde markalar belli kampanyalar düzenlemektedir. Bu sayede alışveriş daha avantajlı hale gelebilir.
 

Salon takımı seçerken nelere dikkat etmeliyim?


Salon takımı seçiminde;

Fiyat,

Tasarım,

Renk ve model önem taşır.

Salon takımında renk ve model nasıl olmalıdır?


Salonunuza göre model ve renk seçimi yapmalısınız. Eğer küçük bir alansa açık renkler, geniş bir salonsa koyu renkler tercih edilmelidir.

Salon takım fiyatları neye göre belirlenir?


Salon takımlarında fiyat oldukça önemlidir. Fiyat belirlemesi yaparken; ürünün kalitesi, markasına bağlı olarak fiyatta değişiklik göstermektedir.
Mc Carthy Mobilya'nın birbirinden şık salon takımlarını incelemek için https://mccarthymobilya.com/koltuk-takimi bağlantısına hemen tıklayın.